lördag, april 05, 2008

Sanningens minut :)

Då var det dags att visa bilder på "slottet" då. *tar ett par djupa andetag och funderar en gång till.*
Men, va fasen, ni är så många som varit tuffa och blottat er med Bäst & Pest, så jag får väl bita ihop och offra mig för er skull. :)


Detta är huset från gården sett. Som ni ser har maken redan plockat ner eterniten vid ytterdörren. Det var nästan det första han gjorde när vi fått nycklarna i hand. Han var enormt nyfiken på hur det såg ut under! (Jodå, det var jag med. ;)
Mannen håller även på med isoleringsarbeten på vinden, därav stegen. Jag har klättrat på den stegen en gång, inte frivilligt kan jag säga! Höjdrädd så det förslår! Det är dock en annan historia, som vi väntar med till en annan gång.
Balkongen är som man säger: värdelös på riktigt! Smal, trång och taket sticker ut (in?) en bra bit. Som pricken över i - dörren går självklart utåt. Nu har vi ändå inte använt balkongen, vi har ju setat ute på gården, utan det är maken som haft den som "verktygs-och-material-förvaring" när han lade nytt tak.
Taket är vi supernöjda med! Annars är det inte mycket av det vi gjort som syns, speciellt inte utifrån.
Farstukvisten skall bli hall. Utbyggd till det dubbla, och därmed får vi även större balkong. Där kan vi sitta på ålderns höst och njuta av solnedgången. (Vi får väl ha huset som sommarstuga när vi flyttat till Gotland. Hihi!)
Längst till höger har vi byggställningen.

Eternit, kort och gott ...eller är det lego?Här är takkupan ut mot gatan. Fick inte med den på annat vis än så här. Hmm.., det är inte huset som står snett, tydligen måste fotografen gjort det! :)Med syrenhäck och byggställning var det inte så bara att få till en bild, så ni får nöja er med denna.

Ställningen är 160 cm bred och tar upp nästan hela utrymmet mellan huset och häcken - inte stor yta här alltså. Frågan är vad vi ska ha här sen. Gräsmatta känns inte aktuellt, bara stökigt att klippa... 10 m långt och 2 m brett - förslag ngn? Kom gärna med tips och ideer!

19 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vilken skillnad det blir! Superfint. Men han är väl försiktig maken din - eternit är ju inte hälsosamt.

Kram Maud

Hannis sa...

FD HD spätta e jag minsann=))
Tror nästan att han tyckte mer om HD:n än mig med tanke på putsandet=))

Pho,vilket jobb ni gör med huset!
Men "lego" är ingen kul fasad så ni kommer att jubla när det väl är klart!!
Värt slitet som sagt!

Ha en skön söndag/Kram Hannis

Mamma Millan sa...

Härligt attfåse dit hus ju!!!!
ja blir nog jättefint ju!!!Mycket jobb!!;)

ha en go söndag!!!

TREVLIG HELG!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Mamma med mera sa...

Åh, vilket hus! Vilka möjligheter! Det kommer bli hur pampigt som helst med träpanel. Ha en trevlig söndag!

Kannor och karaffer sa...

Dessa plattor....inte snygga!! Ert hus kommer att bli en dröm efter denna makeover - ska bli kul att följa. Fyll utan med stenbumligar, gröna barrväxter och massor med täckbart för att slippa rensa ogräs och kanske en sittplats för en avkopplande stund...

W32 - har blivit en tradition sedan 6 år tillbaka - jag vet inte men kanske har jag levt ett tidigare liv på medeltiden och det finns en ådra i mig som nu även övriga familj och vänner nappat på. Varje år önskar vi att vi skulle ha ett stånd...men varje nästkommande år kommer vi som medeltida turister uppklädda i medeltida egentillverkade kreationer. Vi lever och njuter av allt som händer och sker under den veckan och mår så himla gott där. I sommar stundar ett medeltida bröllop också - så nu är HELA släkten och vännskaran inpirerade av medeltiden....flera av dom ska följa med oss till Gotland också.

Gustaf var redan som 5 månaders bebis uppklädd till riddare och med en pappa som munk dragandes på vagnen - gissa om han fick roliga kommentarer..hihi. sedan dess har han en annan dräkt..

Ha det gott och lycka till med husprojektet!

Kram Ann

Kannor och karaffer sa...

Ursäkta - skriver som en kratta - lite stel i fingrarna....

:-) Ann

Taklyftet sa...

Får nog hålla med om att eternit plattor inte är det allra snyggaste. Men ni har något att se fram emot, för varje sida av huset som blir färdigt kommer ni att känna er så nöjda.

Vid gavel skulle jag nog göra en skuggig uteplats för varma sommardagar, beroende på vilket väderstreck det är.

White Season sa...

Hej och tack för dina rara kommentarer hos mig, blir jätte glad! Ditt hus kommer bli kanon! Och vad ska du ha där sen, ja liten grusgång med massa lavendel, passar ju alltid.
Kram och ha en bra vecka, Malin

Fru Mju sa...

åh, ja där har ni renovering minsann. själva renoverade vi vårt hus i evigheters evighet och vi är inflyttade men långt ifrån klara -men det blir väl hus aldrig?
eternitplattor ja, brrr.
bra lösningar verkar ni hittat.

vi har också en liknande remsa på ena sidan, jag har tänkt mig blandade stenar och grus och kanske bärbuskar.

Inredningsgalen sa...

villket jobb!!! Skillnaden bli helt enorm, vem uppfann eternitplattor, måste vara det fulaste som finns!

Vägen till Drömhuset sa...

hallå hej!! jaha ni har också eternit?? vi har det också, men under fasaden.. förrförra ägarna satt panel på huset.. skönt, för de husen med eterniten kvar på vår gata ser för nedgångna ut.. ser fram emot fler bilder på huset!!

herrejesus, 10 äppelträd?? jag tycker det är jobbigt med ett stoort!! förstår att ni inte krattar, då hade du sett ut som arnold schwaseneger (stavas det så??).
Rosa vallmo låter underbart, älskar vallmon!!

förstår att ni får mycket frukt.. men jag har en idé!! annonsera i tidningen eller sätt ut på icas anslagstavla att ni gärna vill bli av med äpplena.. och att folk får komma och plocka själva. mina farföräldrar gjorde det, och det blev en succe!

Ska tänka på dig idag, att in värk säkerligen är värre än min!!

ha en toppendag!!

kram sara

husnummer30 sa...

Eternitplattor är verkligen inte snyggt. Men tänk vad fint det kommer att bli när allt är klart! Det är bara att försöka se ljuset i tunneln... :-)

Och vad skönt med en balkong ni kan använda till något annat är verktygsförråd.

Ha nu en riktigt bra start på veckan! //Jill.

Jennie sa...

Jättemysigt hus med stor potential!! Åååå jag vill också ha ett hus!!!
Kram Jennie

latara sa...

Jaaaaaaa - framkalla foton på ert "vackra" kök som det såg ut förut; din beskrivning är ju bara underbar *fniss* Jag skulle så gärna vilja se det! :-)

Eternit är så fult, helt ofattbart att man tyckte att det var snyggt en gång i tiden. Eller tyckte man det? Var det kanske av enbart praktiska skäl man valde att täcka vackra fasader med de fula plattorna? ERT hus kommer att bli ljuvligt!

Kram!

Karin

Marre sa...

Eterniten tar en saneringsfirma bort ganska billigt. Det är ju egentligen "lite" hälsofarligt och göra det själv, speciellt om plattorna går sönder.
Under 20,000:- för en tvåvåningshus i Dalarna, jag tyckte det var verkligen värt pengarna.
Ha det gott!
Marre

KaosHouse sa...

Marre:
Hittade inte din sida (om du har någon) därför svarar jag här. :)
Hade maken inte haft det jobb han har så hade vi anlitat nån, men nu klarar han det här själv. :)
Eternit är ju inte att leka med... Usch!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

hittade hit fran åses sida :-) wow, vilken skillnad det blev. jättefint!! eternitplattor e ju förkrsäckligt fult, tur ni blir av med dem!!

Ingrid sa...

Kul att få se ditt hur, där har ni allt lite att göra. Ta bort all den där eterniten är väl inte så hälsosamt - anlita en firma istället. Det kostar förstås en slant, men man ska vara rädd om sig.

Kram Ingrid

RANA sa...

Men gud vad fint det kommer bli.

Förslag på remsan som inte ska vara gräs: GRUS!! Naturligtvis med en massa härliga växter planterade i grupper längs kanterna. Och stora krukor, förstås.

(Bara för att VI ska lägga grus på hela entrésidan... har ledsnat på mossan nu.)

;-)

Kram, Rana