onsdag, februari 20, 2008

Kväll kantad av orkideer och spets + Guidad tur, del 1

Så här såg orkidéknopparna ut den 5 feb......och så här såg de ut igår kväll!

Den ena knoppen har nu öppnat sig lite, så det är nära! Jag kan nu se ett kronblad ...och blev lite förvånad. Har jag verkligen haft en sån här orkidé?? Men i och för sig, många orkideer har kommit innanför vår dörr. Av dem har inte många blivit långlivade och ingen tidigare har någonsin blommat om.

Nu när det gått så bra är det för inte jag börjar fundera på ny karriär. Trädgårdsmästare. En lysande affärsidé! :) Jag kan ha guidade turer (jag som inte tycker om att prata inför folk, men ändå) och visa upp vår alldeles utomordentliga trädgård. Vi samlas nere vid uppfarten där vi minglar och byter om till gummistövlar. Är det minsta lilla fukt i luften förvandlas "grusgången" till ett gyttjebad, så rejäla skor rekommenderas. ...och ja, det finns grus där i gyttjan! Längs entréingången står vårt uthus. Uthuset som ser ut att braka vilken sekund som helst. Men bara ena delen, den andra är en gammal ladugård så den står där den står. När vi går längs entrén som kantas av alldeles för många äppelträd är det fritt fram att ta för sig av äpplena. De är inte stora - men de smakar allt annat än gott. ;)

Sedan tar vi till vänster för att besöka växthuset. När vi köpt huset hade jag ett litet miniväxthus i fönstret i lägenheten. Jag hade sått basilika och gräslök plus fyra örter till som jag inte minns namnet på. Pysslade som bara den och till våren var det dags att plantera. Det blev riktigt trevligt i det lilla glashuset efter en ordentlig ogräsrensning. Glad i hågen bar jag ut mina små älsklingar och påtade. Små fina skyltar satt jag vid varje ört. Så nöjd! Det blev ju jättebra! Jag passade även på att trycka ner lite lök på den andra sidan. Helt underbart att bara kunna gå ut och plocka färskt när man lagar mat!

En dag kom jag med vattenkannan i högsta hugg och möts av en enda röra. Små uppkrafsade, torkade växter, mina fina skyltar och jord - allt i en härlig blandning... Löken var helt orörd däremot, men lusten hade redan runnit av mig. Så istället för örter, kan där nu beskådas det högsta gräs som någonsin odlats. Örterna trivdes jättebra där inne ...tyvärr trivdes även grannens katt. Hur den tagit sig in är än idag en gåta... Kan det vara genom det bortre nedre hörnet? Där någon glasskiva fattas och någon istället lutat ett galler mot huset. Eller kan det kanske vara genom dörren? Den går ju inte att stänga ordentligt (läs: inte alls). Den var liksom fastvuxen redan när det blev vårt. Vi har verkligen inte en aaaaning om hur den lyckades. ;)

Första delen av den guidade turen är klar. Fortsättning följer efter kaffepausen.


Nu till den efterlängtade hissgardinen. :)Nersläppt vid sol.

Här fick jag fuska och "fälla ihop" den på ett bord. Har inte trätt i snören än. Dessutom saknar jag en plattlist. Hur man nu kan sakna det på en byggarbetsplats? :)

Ett monogram i blått var broderat på, men det sprättade jag bort. Det blev bra, man ser monogrammet ändå. Mycket finare än det var från början.

Ytterdörren är än så länge bara grundmålad och jag har funderat på om jag ska "shabba" den. Får se hur det blir.
Rubriken: Det var kväll när jag började skriva, men när man somnar med datorn i knät är det bara att gå upp och lägga sig! ;)

7 kommentarer:

RANA sa...

Men kolla in vad fint det blev. Impressed! Det blev verkligen jättefint. :-)

Jag har ännu inte tagit tag i mitt draperiprojekt. :-I Jag ska se över det hela om en liten stund. Har varit till Baushaus och köpt ögleskruvar utan att få ett nervsammanbrott. Jag kan inte nog betona hur outsägligt stolt jag är över detta. Kram så länge!

Jes/Vita villa vila sa...

UNDERBART! Å så snyggt! Duktig du är *impad* ;)

KRAM! Jes

lottens vita och gröna sa...

vilken härlig liten"trädgårdstur" man kan få av dig kanske kantad av vemkanfångakattjvln...haha! vi kommer till gotland v28 och ska bo sydöstra...nåt på l??bra tipsa om bra loppisar, älskar!!!jättefin gardin du gjort! min lille är en liten sladdis, mina andra är snart 9 och 12, nu undrar du...hm omgift...nej samma man! kram lotten

Lilla Blanka sa...

Åh vad fin hissgardin du har gjort!!!
Tack snälla för besöket hos mig..!
Kram
Mia

Snäckornas sjö sa...

Hej på dig!

Tack för kommentaren hos mig! Roligt att upptäcka en ny blogg!

Jag följer gärna med rundvandringen ;-) Låter hur kul som helst ;-)

Fin gardin!!! Så där ska jag göra med mina gamla lakan också. Eller jag och jag...en snäll sömmerska ska få äran att göra det åt mig. Annars finns det en risk att jag slänger symaskinen i sjön ;-) Har studerat hur man gör sådana gardiner...och jag fattar nada!;-)

Ha det bra!!!

husnummer30 sa...

Visst är det bara så spännande när orkidéerna börjar blomma! Min slog ut för säkerligen en månad sedan och det var ju vara så spännande att varje dag gå och kolla knopparna. Och sedan slår dem ut och det blir så fint! Och så blommor dem länge - det är helt klart ett plus!

Ha en fin helg! //Jill.

Kalkstenssommar sa...

Ääääääälskar dina bilder från Gotland, snart åker jag hem en sväng igen!!

Kram L