tisdag, december 04, 2007

Drömmar om Gotland

Vi var på väg att flytta till Gotland, när vi helt plötsligt köpte vårt hus här hemma.
Drömmar om Gotland blev istället ett liv i totalt kaos, med kartonger och grejer överallt. Vi har nämligen inga förvaringsutrymmen, de har vi rivit bort.

Vårt hus är byggt år 1919. Det var rejält nedgånget när det blev vårt, men vi älskar det trots allt. (Min stackars man, som får göra all grovrenovering, älskar det kanske inte längre lika mycket som jag gör..?) Men med sina många takkupor, spegeldörrar, trägolv, och en gammal bakugn i murstocken i källaren, har huset potential att bli riktigt charmigt en vacker dag! Vi har sett ett gammalt foto på hur det såg ut en gång, och det är det vi försöker återskapa i grund och botten - men med lite egna idéer.

När vi köpte huset regnade det in lite varstans. Inte bara genom yttertaket, utan på sina ställen hela vägen ner till första våningen! Vi visste att taket var i mycket dåligt skick, men trodde kanske inte att det var så illa...
Det märker vi en regnig höstdag när vi håller på för fullt med att renovera vardagsrummet. Rätt som det är hör jag att det droppar någonstans. Vi lyssnar oss fram, hittar på det, och går upp på övervåningen för att kolla varifrån vattnet kommer från början. Vi upptäcker att det är från en liten platsbyggd garderob. Det är inte nå'n liten droppe då och då - det näst intill rinner in vatten! Det är bara att försöka få stopp på det. Min man balanserar i blåst och mörker uppe på taket med några små presenningar. Han får i alla fall stopp på det värsta och vi tar ett varv på övervåningen för att kolla hur det ser ut i de andra rummen. Det ser ganska okej ut ...då i alla fall!

1 kommentar:

lyck-annas sa...

Spännande och läskig läsning.
Hit kommer jag att återvända!