måndag, mars 31, 2008

Söndag med hyllbestyr och lyktfynd



Har fyndat i helgen. Tyckte så mycket om den här lyktan när jag såg den! Så mycket att jag nu är ägare till hela tio stycken. :) De kostade 20:- kr/st på Rusta - det är ju ingenting! Funderade ett tag om jag skulle göra något åt dem, men jag tror faktiskt att jag behåller dem svarta. Ser framför mig hur fint det kommer bli på den inglasade verandan. Alltså, den verandan som än så länge bara finns på bygglovspapperen... :)

Nere i källaren på min kära lastpall ligger just nu delarna till min kökshylla på tork. Satt på en kasserad skärbräda och hade lastpallen som bord... Det gick bra det också, tills det var dags att resa sig. Ajaj i hela kroppen... Hyllan har nu fått ett lager bets och ska snart skruvas ihop. Sen ska jag bara hitta några fina små krokar som passar till. Har inte hittat några som känns så där 100 än. (Man kanske skulle testa att smida? ;) Hyllan skulle ju varit färdig för länge sen, men både jag och lillfröken är förkylda, så det har inte blivit nåt snickra av alls på en vecka.

Här är ett hörn på den andra hyllan. Den står för tillfället rätt upp och ner i väntan på vidare behandling.



I förra veckan fick vi så äntligen offerter på nya fönster och virke till fasaden. Känns sååå mycket närmare ett anständigt hus nu! Bort med den hemska eterniten och istället upp med faluröd panel och vita knutar. Vilken skillnad det kommer bli!

Enligt planerna för vår och sommar ska kåken panelas om, verandabygget ska om inte färdigställas så iaf påbörjas, hallen inkl. balkong ovanpå ska byggas och trädgården ska börja stökas i. Hur mycket som blir gjort av allt det här återstår att se. Det är lätt att bli överoptimistisk när solen kikar fram en stund! ;)

13 kommentarer:

Lila sa...

Oaho, vad billigt. 20 kr/st. Vilken tur du hade. Hoppas man får se hyllan i sin helhet sedan:)

Tack för råd av ränderna:)

Kramis Lila

husnummer30 sa...

Det låter verkligen spännande! Tänk vad motivationen kan spira när man har så många planer! Att man kanske inte hinner med allt är ju inte så viktigt - det viktigaste är ju att man kommer igång och känner att man är på väg.

Ha det fint! //Jill.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

wooow , så du fyndar!!!!

Kul!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

Livet i träsket sa...

Vilket fynd! Synd att jag inte såg sådana när jag var på Rusta i lördags! Första gången hos dig och jag återkommer gärna till dig!

Lavendel & Romantik sa...

Hej du!!! Vi säljer inte den klockan men den finns på Lifestyle och kostar 99:- Det är ett väldigt bra pris...Ha det /Majsan

Anonym sa...

hallå!! tack för de fina orden :) har heller aldrig varit mycket för rosa, men nu så :) har äntligen hittat min nyans :)

idag har jag bakat bullar, bröd och nu är en kycklingpaj i ugnen. känns som jag äntligen hunnit med att "komma igen", utvilad för en gångs skull.

stor kram sara

Linda sa...

Kul att du tittade in.. nu hittade jag ju till dig också! Tack för komentarerna. Vad fint ni har det!
Klockan har jag köpt på Lifestyle där jag jobbar, jätte fin är den.
Kram Linda

(Förstår att du drömmer om Gotland, det är ju en helt underbar plats)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

OJ , va massa jobb ni har framför er , hua ! Gillade inte alls eternit eller fattiglappshus som vi kallar dem förut , men nu tycker jag de är charmiga , konstig man e :-)
Ja Rusta har inte vett att ta ordentligt betalt , men vad gör det ;-)
Kram/Lotta

MormorRuthsAnn sa...

Visst mår man såå bra när man får fynda...helst varje vecka!

Du, vad synd om din fina bukett! Attans till resa den hade gjort, men ett tips kan ju vara att ta en fin närbild (ni har säkert många bilder tagna på er och buketten) och sätta den i en vacker ram. Vi gjorde just detta. Om du kan trixa i PhotoShop så kan det vara snyggt att göra bilden svartvit och färglägga kanske bara en blomma...

Du, ja! Jag fick mobilen av Peter!!! Vad är detta...skrattade gott när jag läste dina tankar om Petrarna och tittade undrande på min Peter...han bara flinade.
Många män är så lika! De gör så snarlika saker...ojojoj, ja, Peter ser inte heller saker som ligger mitt framför honom...

Ha det bäst, ha det flodhäst! Så säger sonen Elliot.
Kram Ann

MiaMaria sa...

Men vilket pris......
Och gissa om man blir nyfiken på hyllan.....

HA´det så gott!
Miamaria

Kamomilla sa...

Ja, vad kan man säga? Ett fynd med så billiga lyktor! jag skulle nog också ha köpt så många! Gratulerar :)

Lilla Blanka sa...

Tjena nattugglan :)
Jag burkar också bli sittande myyycket längre än jag tänkt..
Wow vilket fund! 20:- inte klokt...men ibland har jag gjort fynd på Rusta med, de har fått in nåt tillfälligt parti och man tror inte det är sant :) Härligt!
Hoppas det blir en inglasad veranda snart nu då så du kan placera de fina lyktorna där.. :)
Kram
Mia

K sa...

Hej va kul att du skrivit till mej ;D självklart får du länka mej Blir bara jätteglad ;D
Jaså du är från samma håla???
Många bloggare här, kul tycker jag. Kanske man ska fundra på bloggträff i framtiden.
Må så gott o tack för dina snälla ord Nu måste ja titta vidare hos dej...;D Återkommer helt klart ! Kramis / K