tisdag, mars 11, 2008

Utmaning - Bäst & Pest

Ett tag hade vi en hink i hallen när det regnade.
Spåret efter den tiden syns uppe i hörnet.Funderade på vårt hus idag och gick runt och tittade en del. Man blir hemmablind har jag konstaterat! En del saker tänker vi helt enkelt inte på längre. Som de tillfälliga eldragningarna i hallen. Vi "upptäckte" dem igen för ett par, tre veckor sedan. Herregud, det ser ju inte klokt ut! Det var elcentraler lite överallt från början, men nu är dem utbytta mot en stor istället. De gamla elledningarna var ju inte att lita på, så därför går det nu kablar från bottenvåningen upp till övervåningen, ner i källaren och ut till entrébelysningen. Stora grova kablar som är dragna kors och tvärs i vår smala och helt värdelösa hall. Vackert är det inte, men, men... Vad gör man? Ström lär vi ju ha. Så det ser ut som det gör tills renoveringen uppe kommer igång ordentligt.

Jag kan inte bestämma mig för om det är hallen eller följande som är "pestigast", därför blev det både och. Man skulle kunna kalla det dött lopp...
En grej som verkligen retar gallfeber på mig är våra förbaskade fönster! Vi hade tänkt kitta och måla dem, men vi ändrade oss... Träet nedtill måste bytas ut, de flesta fönstrenas lås är trasiga. Om man lyckas öppna dem går de inte att stänga igen. Farbrorn hade satt spikar i en karm som höll fast fönsterramen. Varför tänkte vi..? Ännu en av alla snilleblixtar vi tidigare sett exempel på? Vi drog ur spikarna, gjorde det vi skulle och skulle stänga igen. Det var helt omöjligt! Det hela slutade med att min karl helt sonika monterade bort hela låsanordningen och spikade igen fönstret istället. Även handtaget, så man inte skulle göra bort sig någon gång. "Undrar om vi inte skulle ta och vädra lite idag?" ...mindre bra idé.

Som ni ser på bilden har så klart även en persienn havererat... Det vore väl inget problem om fönstret var vad det borde. Då var det ju bara att öppna och fixa till. Nu vill vi ju inte gärna chansa... Jobbigt om man står där och inte får igen eländet, speciellt eftersom våren verkar dröja här. Vi höll nog på en halvtimme innan vi lyckades dra upp persiennen så här pass mycket. Nu ser vi i alla fall ut och solen hittar in. Tyvärr är just det här fönstret det första man ser när man kommer in på gården..! Det är lite trist.

Det jag gillar bäst är nog spegeln som jag visat tidigare. I den syns taket med en av stockarna - det är vi också nöjda med! Det finns trots allt någon liten godbit här! :)


Det skulle vara kul att se vad några andra bloggare är mest och (framförallt?) minst nöjda med där hemma. Därför utmanar jag följande till Bäst & Pest:


Wolfs Lya, en man med många järn i elden. Egenföretagare, livsnjutare, trebarnsförälder, konstnärssjäl, dubbelbloggare... Mitt i allt detta snickrar han dessutom möbler och bygger bibliotek! Många är vi som undrat var han får all tid ifrån. :)
Taklyftet, fina bilder och härligt inspirerande för oss som renoverar! Så är jag väldigt nyfiken på makarna som huserar på MormorRuthsAnn och Peters Projekt. Det ska bli intressant att se om de tycker likadant eller inte. :) Sist - men absolut inte minst! - Kannor och karaffer, härlig inredning och medeltida inslag - kan väl knappt bli bättre?

Reglerna är:
1. Länka till den person som utmanat dig.
2. Visa vad du är mest respektive minst nöjd med i ditt hem.
3. Utmana sedan 5 personer att göra detsamma.

10 kommentarer:

Kannor och karaffer sa...

Hej vännen - utmaningen är antagen i morgon kväll kommer jag med mitt bidrag.....

Gott natt - ses i morrn!
Kram
Ann

Taklyftet sa...

Utmaningen antagen, jag får sova på saken och återkomma i morgon.
God natt!

Ingrid sa...

Hejsan!
Det låter som om du nog får slanta upp en del om du skulle vilja byta ditt hur mot pensionatet.
Kram och tack för att du tittade in till mig. /Ingrid

Taklyftet sa...

Det var svårare än jag trodde. Du får ge dig till tåls någon dag till så kommer jag att få till utmaningen.

Mamma Millan sa...

Hihi..så kul ide....ja ..kommer nog att vara med.....strax!!

ha det gott!!

Millan Kramar
~~~`*'*´~~~

~~* W I T H E ♥ L O V E *~~

Mamma Millan sa...

hej hej o tack så mycket!!! Dina ord värmer så!! ja så trist med idioter!!!!men men ..skönt att få det ur sig!!!!

NYA TAG NU!!!

japp..hänger jättegjärna på utmaningen!!!Kommer i dagarna!!!
Kul grej!!!! Om du visste hur mycket jag har som är PEST!!!!!!!


Ha en trevlig helg!!!
Millan Kramar
~~~`*'*´~~~

~~* W I T H ♥ L O V E *~~

Lila`s bloggvärld sa...

Tack för ditt gulliga inlägg!!

Kommer och tittar in till dig senare. Kramis L

Nicolinas boning sa...

Om du bara visste vad skönt det var att se dina bilder...man vill ju inte vara ensam om att ha inte ha hemmet tipptopp:-)
Kramar/´Birgitta

Broarne sa...

Hej
Tittade in här ett slag, vi ses.
:o)
Annmarie

MormorRuthsAnn sa...

Halloj!
Har inte sett att jag blivit utmanad!! Jag har tydligen inte varit så duktig att läsa kommentarer....har varit borta en del och haft lite annat att göra den senaste tiden.

Jag antar denna utmaning, det är faktiskt min första...kul! Jag skall säga till Maken att anta utmaningen han med så får vi se som du säger vad vi tycker på våra olika håll.

Förresten, jag har inte länkat dig innan...är det ok att jag så gör?

Kram Ann