fredag, maj 16, 2008

Trädgårdsdrömmar

Som vanligt sitter jag med näsan i alla trädgårdsböcker och planerar och drömmer. Jag vet ungefär vilken känsla jag vill ha, men det är inte så lätt att skissa det på papper! Min make verkar tycka att vi har fler trädgårdsböcker än biblioteket, men riktigt så är det inte - tyvärr! :)

Ett par släktingar till min pappa (kusin med henne, tror jag han är) har ett underbart hem! Kolla in de två reportagen från deras hem & trädgård!
Vi hälsade på dem förra sommaren och jag kan bara inte släppa deras trädgård. Ojojoj, om man fick till det så nån gång!


Funkior i alla möjliga modeller! Uppe i hörnet kikar en Manchurisk Valnöt fram - ni vet, en sån som jag vill ha! Undrar om jag lyckas övertala maken om att byta ut björken mot en sådan någon gång? Annars får jag väl ta fram motorsågen när han är på jobbet och säga att: "Den bara tvärdog! Jag vet inte aaaalls hur det gick till." ;)

Överallt i trädgården hittar man underbart vackra blommor! Ungefär som hemma hos oss... :)En japansk hörna höll de på att anlägga också.
Här höll alla andan när höggravida jag (en dag före beräknad förlossning) vaggade(?) fram längs spången. :)
(De skulle bara veta att jag var och varannan dag "hoppade" över ett dike i vår källare, där jordvärmerören är nerbilade i golvet.)Olika stenläggningar och gångar återfinns här och där. Lika genomtänkt och fint överallt!


Här skulle jag kunna tillbringa många timmar! Här syns också en del av stensättningen på huset. Det kan ni läsa om i en av länkarna - ett otroligt jobb de gjort både ute & inne!
Vi har en resa inplanerad till trakterna om nån vecka och jag hoppas att det kan bli ett besök hit igen då! Spännande att se vad som hänt se'n sist, då de hade en massa projekt på gång.
Alla bilder är tagna av min pappa. (Vimsig som vanligt, så hade jag inte en tanke på att ta med vår kamera! Men nästa gång, så!)

11 kommentarer:

Åsa! sa...

Planering och drömmar är halva nöjet, minst :)

RANA sa...

Ååååhhh! Jag håller med. Underbar trädgård. Jag blir lika inspirerad som knäckt. ;-)

Håller med Åsa ovan. Att sitta skissa på former och färger... mums. Att förverkliga drömmar... svårt.

Kram och lycka till med björken... låt mig få veta hur maken såg ut när du rodnar medan du uttalade ordet "självdog". ;-)

/Ranis

Mallas sa...

Trädgården är det jag tycker är allra svårast och därför gärna skjuter på. Nu har iofs problemet löst sig av sig själv. Trots att vi bor på nedre botten har vi planteringsförbud, dvs vi får inte planera något som inte står i krukor. Väldigt trist när man ser hur fint det går att få i sin trädgård!

Hälsningar

Malin

latara sa...

Hej på dig vännen!

Wow, vilken trädgård! Och jag kollade reportaget och måste upprepa mig - WOW igen! Vilket fantastiskt hem!

Hur är det med er? Är det en smula varmare nu, tro? Jag fick en överdos av trädgården när vi började tokplantera, så de senaste dagarnas kyla och regn var faktiskt välkomna, då kunde jag med gott samvete stanna inne... Idag skiner solen igen så nu har jag ingen ursäkt längre *ler*

Hälsa mannen och dottern!

Kraaaaaaaaaam!

Karin

Efwa drömmer om Provence sa...

Ååh en egen trädgård. Saknar det ibland MEN sen går det över. Kommer ihåg vilket slit det var att aldrig kunna sitta ner o vila utan alltid rensa, måla, bygga osv. Men när jag ser alla andras vackra härliga trädgårdar blir jag ändå lite avis.
Lycka till med dina drömmar.

Nicolinas boning sa...

...SUCK...Vilken trädgård!!!
Jag förstår att det måste ta lååång tid innan man sett sig mätt på allt underbart:-)
Ha en skön helg.
Kramar/Birgitta

MormorRuthsAnn sa...

Hej där! Det var ett tag sedan....hoppas allt är bra med dig... :)
Men vilken ljuvlig trädgård din pappas kusin har...ja en sån där trädgård kan man ju drömma om!!

Nä, kanske man kan börja i en hörna och vara färdig om typ 20 år ;)
En sådan trädgård måste ha kostat en hel förmögenhet....jag var väg till trädgårdshandeln och lite perenner ocdh sommarblommor blev sååå himla dyrt, svalde och betalade och tänkte, tur att jag inte har någon jättestor rabatt i år att fylla.

Nu förtiden när jag hör eller pratar Gotland så tänker jag också alltid på dig!

Kram Ann

Kannor och karaffer sa...

Vilket trädgårdsparadis...jag förstår att du vill ha en sån trädgård. Men du ska se att du får till din också - jag brukar driva upp perenner själv och det är så kul sen byter jag med vänner och släkt och vips har sorterna utökats.

Sen är det bra att rita och verkligen känna efter - går det för fort blir det inte alltid bra.

Just nu är jag inne på att skapa rum i trädgården och drömmer om rosenbågar....men jag ska suga på dessa bågar ett tag så jag verkligen vet vad jag vill ha - inte alltid så lätt.

Nej - nu åter till min slavdrivare - symaskinen!! :-)

Ha det gott vännen!
Ann

Mamma med mera sa...

Vilken underbar trädgård!! Hoppas allt är bra med dig! Kram Pernilla

RANA sa...

Hej gullunge. Du, hur går det med de där vansinnigt kinkiga knölarna som överlevde MOT ALLA ODDS? Shit, jag tror jag får moderskänslor för dem.

KRAM,
Rana

RANA sa...

*ASG*

Självklart måste vi sy fast "Team XX" på ryggen. Gud vad underbart. Jag försökte komma på nåt ännu roligare och pinsammare, men det är oslagbart.

Och du, för all del: Hysterikan/perfektionisten (vilket skämt) i mig kan inte låta bli att säga:

Snälla du, inlägget jag skrev om Red Bull igår kväll var inte alls färdigt och därför så rumphugget och helt utan poäng. Så gör väl inte jag? Det var nämligen små klåfingriga barnnävar som hade råkat publicera det, utan att jag såg det - förrän dagen efter, det vill säga nu.


;-)

KRAM!!!
Rana