onsdag, maj 28, 2008

Tillökning!


Herr eller Fru Talgoxe med en redig middag i näbben! På vår gård står en gammal stubbe efter ett äppelträd (vad annars?) där det varje sommar flyttar in ett par turturduvor (turtur-oxar?;). De verkar slarva med preventivmedlet, eftersom det resulterar i en skock ungar varje gång!
Nu är det ett väldigt pipande där inne! De stackars föräldrarna flyger fram och tillbaka dagarna i ända för att mätta alla munnar och jag hoppas verkligen de hinner få i sig nåt själva?! Mannen kikade försiktigt ner i hålet när Herr & Fru precis flugit därifrån och såg 7-8 st små munnar i vädret. :) Föräldrarna är inte det minsta skygga, och det är väl tur det, eftersom hunden springer förbi titt som tätt! Förutom en vända när maken kom lite för nära - då väste det inifrån boet! Tydligen gör de så - låter som en orm för att skrämmas! :)


I fredags fick jag mitt första paket Vita Gåvor. :) Om du, "hemliga vän", bara visste vad glad jag blev! Vilket bra avslut på en eländig vecka med förkylning, huvudvärk och annat trassel! Jättestort tack! *superglad*
Vad det var i de fina paketen? Det visar jag om ett par dagar! ;)


4 kommentarer:

Åsa! sa...

Fågelföräldrar sliter så hårt så man blir nästan orolig för dom. Kan ni inte gräva upp lite mask och lägga fram så de inte behöver leta så förfärligt? ;)

Tidsmästarinnan sa...

hej!
du har nåt litet att hämta inne hos mig!
Kram!

RANA sa...

Haha, så rart att ni ömmar för de små. Du måste vara framme med kameran när de små fjuniga småmupparna gör sina första flygförsök.

Vackra paket! Vet du inte vem det är??? Gud vad romantiskt.

Kram, Rana

Taklyftet sa...

Det är underbart när fåglarna får ungar man får ser de små liven.
Hoppas att allt går bättre för dig den här veckan och du får ha en underbar helg!