Den här gör jag egentligen alldeles för sällan. Men när den väl blir gjord är den uppskattad!
Het fläskfilé
800 g fläskfilé i 3cm-bitar
matfett till stekning
salt & peppar
Sås
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
rivet skal av en citron
1 msk riven färsk ingefära
½ tsk hackad röd cilipeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soya
150 g scharlottenlökar
2 msk vatten
1 ½ msk vetemjöl
Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåser, citronskal, ingefära, chilipeppar, vitlök och soya i en större panna eller gryta.
Bryn och krydda fläskfilén. Lägg bitarna tillsammans med scharlottenlöken i såsen.
Koka under lock ca 20 min.
Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter.
Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.
Servera till ris eller potatis.
2 kommentarer:
Kikar in från en tråd på familjeliv. Låter jättegott, måste testa! :-)
Absolut, det måste du göra! Lite annorlunda!
Kul med en FL:are! =)
Skicka en kommentar